Jeg gennemfører regelmæssigt nye private rejseprojekter til Kina og landene syd for Kina for at holde fingeren på pulsen, få bedre indsigt og uddybe foredragskataloget. Herunder mine seneste samt planlagte private rejser til Asien.

Henrik Bjørn

▶️ Første rejse til Kina efter Covid

Fra 23. november til 22. december 2023 rejste jeg tilbage til Kina for første gang siden Covid. Jeg besøgte nogle af de byer, hvor jeg tidligere har arbejdet (Hongkong, Nanning, Chengdu og Shanghai) inklusive landsbyen i den kinesiske Guangxi provins, hvor jeg boede et år som feltarbejdende etnograf i 1992-1993. Landsbyens befolkning tilhører næsten 100% dongfolket, et af Kinas 55 etniske mindretal.

▶️ På motorcykel gennem det nordlige Vietnam – klik her

En motorcykelrejse gennem det nordlige bjergrige Vietnam langs grænsen til Kina. Her findes Vietnams vildeste natur og en stor del af befolkningen er etniske minoriteter. Dato endnu ikke fastsat.

▶️ Besøg til Taiwans oprindelige befolkning

En motorcykelrejse til Taiwans centrale højland og det østlige Taiwan for at besøge den oprindelige befolkning. Dato endnu ikke fastsat.

▶️ Vandring i udvalgte sydøstkinesiske bjerge

Vandring til udvalgte sydøstkinesiske bjerge samt besøg til Hakka-byen Tulou. Foreløbig plan inkluderer Tulou (Fujian), Wuyishan (Fujian), Sanqingshan (Jiangxi), Lushan (Jiangxi), Huangshan (Anhui) og Zhangjiajie (Hunan). Dato endnu ikke fastsat.

Foredrag – klik her