Jeg gennemfører regelmæssigt nye private solo rejseprojekter til Kina og landene syd for Kina for at holde fingeren på pulsen, få bedre indsigt og uddybe foredragskataloget. Herunder mine seneste samt planlagte private rejser til Asien.

Henrik Bjørn

▶️ Kina genbesøgt – klik her

Fra 23. november til 21. december 2023 rejser jeg tilbage til Kina for første gang siden Covid.

Jeg skal besøge nogle af de byer, hvor jeg tidligere har arbejdet (Hongkong, Nanning, Chengdu og Shanghai) inklusive landsbyen i den kinesiske Guangxi provins, hvor jeg boede et år som feltarbejdende etnograf i 1992-1993. Landsbyens befolkning tilhører næsten 100% dongfolket, et af Kinas 55 etniske mindretal.

▶️ På motorcykel gennem det nordlige Vietnam – klik her

Fra 22. november til 21. december 2024 foretager jeg en motorcykelrejse gennem det nordlige bjergrige Vietnam langs grænsen til Kina. Her findes Vietnams vildeste natur og en stor del af befolkningen er etniske minoriteter.

▶️ Besøg til Taiwans oprindelige befolkning

En motorcykelrejse i 2025 til Taiwans centrale højland og det østlige Taiwan for at besøge den oprindelige befolkning. Dato endnu ikke fastsat.

▶️ Vandring i udvalgte sydøstkinesiske bjerge

Vandring i 2026 til udvalgte sydøstkinesiske bjerge samt besøg til Hakka-byen Tulou. Foreløbig plan inkluderer Tulou (Fujian), Wuyishan (Fujian), Sanqingshan (Jiangxi), Lushan (Jiangxi), Huangshan (Anhui) og Zhangjiajie (Hunan). Dato endnu ikke fastsat.

Foredrag – klik her