Jeg gennemfører regelmæssigt nye private rejseprojekter til Kina og landene syd for Kina for at holde fingeren på pulsen og uddybe foredragskataloget. Herunder mine kommende solorejser til Asien.

Henrik Bjørn

▶️ Den kinesiske feltarbejdslandsby genbesøgt efter tre årtier – klik her

Fra 23. november til 22. december 2023 rejser jeg via Hongkong til Kina og genbesøger landsbyen i den kinesiske autonome Guangxi region, hvor jeg boede et år som feltarbejdende etnograf i 1992-1993. Gennem interviews og deltagerobservation vil jeg undersøge de sidste 30 års forandringers påvirkning af landsbyen.

▶️ På motorcykel gennem det nordlige Vietnam – klik her

En motorcykelrejse gennem det nordligste bjergrige Vietnam langs grænsen til Kina. Her findes Vietnams vildeste natur og en stor del af befolkningen er etniske minoriteter. Dato endnu ikke fastsat.

▶️ Besøg til Taiwans oprindelige befolkning

En motorcykelrejse til Taiwans centrale højland og det østlige Taiwan for at besøge den oprindelige befolkning. Dato endnu ikke fastsat.

▶️ Vandring i udvalgte sydøstkinesiske bjerge

Vandring i udvalgte sydøstkinesiske bjerge samt besøg til Hakka-byen Tulou. Foreløbig plan inkluderer Tulou (Fujian), Wuyishan (Fujian), Sanqingshan (Jiangxi), Lushan (Jiangxi), Huangshan (Anhui) og Zhangjiajie (Hunan). Dato endnu ikke fastsat.

Foredrag – klik her