__________________________________________________

Fra 24. juli til 22. august 2022 vil jeg køre ca. 2.600 km på scooter ad Ho Chi Minh-vejen fra Hanoi til Saigon (siden 1976 kendt som Ho Chi Minh City).

Jeg besøgte første gang Vietnam i marts 1993 og har siden besøgt landet syv gange. Fra 16. december 2011 til 7. januar 2012 rejste jeg med familien i løbet af 22 dage med tog langs havet/østkysten fra Hanoi til Saigon. Siden da har jeg haft en drøm om at foretage en rejse ned langs den vestlige bjergrige grænse mod Laos og Cambodja. Nu skal drømmen virkeliggøres.

Ho Chi Minh-vejen er opkaldt efter Ho Chi Minh-stien (et netværk af stier, der løb gennem Nordvietnam, Laos, Cambodja og Sydvietnam), som under Vietnamkrigen blev brugt til at forsyne guerillahæren Vietcong og Nordvietnamesiske enheder (North Vietnamese Army – NVA) stationeret i Sydvietnam i perioden 1959 til 1975. Vejen følger en del af Ho Chi Minh stien, der lå i selve Vietnam. Langs Ho Chi Minh vejen bor mange af Vietnams etniske mindretal.

I modsætning til Vietnams befærdede Highway 1, der løber langs kysten parallelt med jernbanen, da følger Ho Chi Minh-vejen Vietnams vestlige grænse mod Laos og Cambodja langs den Annamitiske bjergkæde. Vejen er kun let trafikeret og fører igennem noget af Vietnams smukkeste landskab.

Jeg har boet 14 år i Kina nord for Vietnam og seks år i Thailand vest for Vietnam/Laos/Cambodja (indtil 1954 kaldet Fransk Indokina). Jeg er kender af Øst- og Sydøstasien og har udover mine mange rejser i regionen deltaget i FN møder og projekter i Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar/Burma og Malaysia.

Oplevelserne vil blive formidlet gennem foredrag og artikler fra 2022.

__________________________________________________

Foredragskatalog