__________________________________________________

Foredraget Et liv med Kina vil gøre jer klogere på den store udvikling, som Kina har gennemgået de sidste fire årtier, som jeg personligt har oplevet den – fra de fjerneste hjørner af Kina til landets største by Shanghai. I vil få et mere nuanceret og balanceret blik på Kina end den sort-hvide måde, hvorpå Kina i dag som regel fremstilles i medierne som vestens modsætning og fjende. Typisk er fremstillingen et generaliseret ‘os’ versus ‘dem’. Mit udgangspunkt vil i stedet være i hverdagslivet og det enkelte kinesiske menneskes livsbetingelser og vilkår.

Foredraget ET LIV MED KINA vil bl.a. handle om:

-Kinas forandringer som personligt oplevet gennem fire årtier i rollerne som rejsende, studerende, etnografisk feltarbejder, Kina repræsentant for en amerikansk NGO, direktør for et fairtrade firma, der eksporterede yak-uld samt leder af et 800-sengs ældrecenter drevet af Danske Diakonhjem.

-Hvordan var det at bo og arbejde et år på landet hos et af Kinas etniske mindretal for 30 år siden og før reformerne var begyndt at slå igennem?

-Hvordan er det at være kun 60 km fra epicenteret af et richterskala 8 jordskælv og bo med hele familien i et to-personers telt, mens jorden skælver?

-Hvordan kunne det lade sig gøre at arbejde gennem ni år i det vestlige Kina med et så sensitivt emne som tibetansk kultur?

-Hvordan er det at være dansk leder på et stort plejehjem i Shanghai, og skulle overføre de danske værdier til et helt anderledes kinesisk system?

Oplevelser i Kina

  • General Manager i to år for et danskinspireret plejehjem i Shanghai med 800 beboere og 300 medarbejdere (2016-2018).
  • Leder i ni år for en fond finansieret af den amerikanske filantrop George Soros, der støttede uddannelse for tibetanere i det vestlige Kina (2006-2015).
  • Oplevede på tæt hold i Chengdu et jordskælv, der anslåes at have kostet 87.587 menneskeliv (2008).
  • Udførte et etårigt etnografisk feltarbejde på kinesisk blandt Dongfolket i det sydvestlige Kina (1992-1993) samt opfølgende feltophold i 1995 og 1996 bl.a. støttet af Kronprins Frederiks Legat.
  • Læste kinesisk i Shanghai og var vidne til studenteroprøret i 1989.
  • Har rejst intensivt i hovedparten af Kinas provinser (1983-1986).

__________________________________________________

Om Henrik – klik her

Afholdte foredrag – klik her

Anbefalinger – klik her

__________________________________________________

Kontakt, spørgsmål & booking – ring/skriv til Henrik Bjørn:

Mobil +45 28 51 09 77

E-mail: henrikbjorn@hotmail.com

__________________________________________________

Jeres annoncering

Når I annoncerer mit foredraget på jeres hjemmeside eller i jeres medlemsblad er I velkommen til at bruge billeder og tekst fra min hjemmeside.

__________________________________________________

 Foredragskatalog