__________________________________________________

▶️ “Et liv med Kina” – klik her

Mit foredrag “Et liv med Kina” vil gøre jer klogere på den store udvikling, som Kina har gennemgået de sidste fire årtier, som jeg personligt har oplevet den – fra de fjerneste hjørner af Kina til landets største by Shanghai. I vil få et mere nuanceret og balanceret blik på Kina end den sort-hvide måde, hvorpå Kina i dag som regel fremstilles i medierne som vestens modsætning og fjende. Typisk er fremstillingen et generaliseret ‘os’ versus ‘dem’. Mit udgangspunkt vil i stedet være i hverdagslivet og det enkelte kinesiske menneskes livsbetingelser og vilkår.

__________________________________________________

▶️ På motorcykel solo fra Hanoi til Saigon ad Ho Chi Minh-vejen – klik her

Fra 24. juli til 22. august 2022 kørte jeg 2.862 km på motorcykel solo ad Ho Chi Minh-vejen fra Hanoi til Saigon. Vejen følger Vietnams vestlige grænse mod Laos og Cambodja langs den Annamitiske bjergkæde. Vejen er kun let trafikeret og fører igennem noget af Vietnams smukkeste landskab samt områder beboet af Vietnams etniske mindretal.

_________________________________________________

Kommende foredrag om Cambodja, Taiwan og Kina

_________________________________________________

▶️ På motorcykel solo gennem Cambodja – 2023 (udbydes i efteråret 2023) – klik her

I januar 2023 tager jeg på en solo motorcykelrejse gennem Cambodja. Jeg begynder turen i Saigon og kører først til Phnom Penh og derefter gennem det østlige Cambodja med fokus på egnens regnskove, etniske minoriteter og Mekongfloden. Dernæst krydses det nordvestlige Cambodja med besøg til landets næststørste by Siem Reap, Angkor Wat tempelkomplekset samt Battambang. For at fuldende cirklen kører jeg gennem det sydlige Cambodja tilbage til Saigon via Kanelbjergene, Ko Kong stranden, den “kinesiske havneby” Sihanoukville, Kampot og den vietnamesiske grænseby Ba Chuc. Oplevelserne vil blive formidlet gennem artikler og foredrag fra efteråret 2023.

__________________________________________________

▶️ På cykel solo rundt om Taiwan (udbydes i foråret 2024) – klik her

Fra november til december 2023 vil jeg cykle solo ca. 1.200 km med start i Taipei først ned ad Taiwans vestkyst til øens sydspids og derfra tilbage langs østkysten. Undervejs vil jeg som guoyu-talende snakke med de mennesker jeg møder og få deres syn på øen og dens relation til omverdenen. Oplevelserne vil blive formidlet gennem artikler og foredrag fra foråret 2024.

__________________________________________________

▶️ Den kinesiske feltarbejdslandsby 30 år efter (udbydes i foråret 2025) – klik her

Fra november til december 2024 er det min plan (afhængig af Covid situationen) at rejse tilbage til landsbyen i den kinesiske Guangxi provins, hvor jeg boede et år som feltarbejdende etnografistuderende i 1992-1993. Gennem interviews og deltagerobservation vil jeg undersøge de sidste 30 års forandringers påvirkning af landsbyen. Resultaterne vil blive formidlet gennem artikler og foredrag fra foråret 2025.

__________________________________________________

Kontakt, spørgsmål & booking – ring/skriv til Henrik Bjørn:

Mobil (45) 28 51 09 77

E-mail: henrikbjorn@hotmail.com

__________________________________________________

næste

forrige