__________________________________________________

▶️ Foredrag 1: “Et liv med Kina” – klik her

Mit foredrag “Et liv med Kina” vil gøre jer klogere på den store udvikling, som Kina har gennemgået de sidste fire årtier, som jeg personligt har oplevet den – fra de fjerneste hjørner af Kina til landets største by Shanghai. I vil få et mere nuanceret og balanceret blik på Kina end den sort-hvide måde, hvorpå Kina i dag som regel fremstilles i medierne som vestens modsætning og fjende. Typisk er fremstillingen et generaliseret ‘os’ versus ‘dem’. Mit udgangspunkt vil i stedet være i hverdagslivet og det enkelte kinesiske menneskes livsbetingelser og vilkår.

__________________________________________________

Kommende Asien rejseprojekter, der vil føre til nye foredrag:

▶️ Foredrag 2: På scooter fra Hanoi til Saigon ad Ho Chi Minh-vejen (udbydes i efteråret 2022)– klik her

Fra 24. juli til 22. august 2022 vil jeg køre ca. 2.600 km på scooter ad Ho Chi Minh-vejen fra Hanoi til Saigon. Vejen følger Vietnams vestlige grænse mod Laos og Cambodja langs den Annamitiske bjergkæde. Vejen er kun let trafikeret og fører igennem noget af Vietnams smukkeste landskab samt områder beboet af Vietnams etniske mindretal. Oplevelserne vil blive formidlet gennem artikler og foredrag fra efteråret 2022. 

_________________________________________________

▶️ Foredrag 3: På cykel rundt om Taiwan (udbydes i foråret 2023) – klik her

Fra 21. november til 22. december 2022 har jeg planlagt at cykle ca. 1.200 km med start i Taipei først ned ad Taiwans vestkyst til øens sydspids og derfra tilbage langs østkysten. Undervejs vil jeg som guoyu-talende snakke med de mennesker jeg møder og få deres syn på øen og dens relation til omverdenen. Oplevelserne vil blive formidlet gennem artikler og foredrag fra foråret 2023.

_________________________________________________

▶️ Foredrag 4: Den kinesiske feltarbejdslandsby 30 år efter (udbydes i foråret 2024) – klik her

Fra november til december 2023 er det min plan at rejse tilbage til landsbyen i den kinesiske Guangxi provins, hvor jeg boede et år som feltarbejdende etnografistuderende i 1992-1993. Gennem interviews og deltagerobservation vil jeg undersøge de sidste 30 års forandringers påvirkning af landsbyen. Resultaterne vil blive formidlet gennem artikler og foredrag fra foråret 2024.

__________________________________________________

Kontakt, spørgsmål & booking – ring/skriv til Henrik Bjørn og få en god pris:

Mobil (45) 28 51 09 77

E-mail: henrikbjorn@hotmail.com

__________________________________________________

næste

forrige

Skræddersyede private rejser for små grupper – klik her